Rezervacije Akcije % LIVE

Danas

​Za istinske gurmane i ljubitelje prirode luksuzni doživljaj u samome središtu hrvatske u boutique hotelu Korana Srakovčić ****.


Hotel Korana zvao se nakon 2. svjetskog rata Hotel Park, no Karlovčanima je uvijek bio i ostao Hotel Korana. Zub vremena, nebriga i posljedice rata izblijedjeli su njegov sjaj. Želeći nastaviti bogatu tradiciju, obitelj Srakovčić je početkom trećeg tisućljeća preuzela koncesiju nad ruševnom zgradom. U dogovoru s karlovačkim Konzervatorskim odjelom Ministarstva kulture i Ministarstvom turizma, sagrađen je novi hotel kao identična replika na istome mjestu.

Boutique hotel Korana, najljepši karlovački hotel, sagrađen je davne 1908. godine na obali rijeke Korane u srcu najljepšeg hrvatskog parka - Vrbanićevog perivoja. Poznato lječilište, kupalište, izletište ... i omiljeno gradsko okupljalište na samom rubu karlovačke Zvijezde, kao jedan od simbola grada krasio je mnoge karlovačke razglednice. Izgrađen kao maleni dvorac, ovaj neodoljivi boutique hotel napunio je nedavno prvih 100 godina i silno se potrudio kako bi vam ostao u što ljepšem sjećanju, zajedno s okolnom florom i faunom. Korana kristalno bistra i čista, mamac je za sve zaljubljenike kupanja, raftinga i kanuinga. Uz cvrkut ptica i svjež zrak, ovdje će Vas dočekati raskošne sobe uređene u tradicionalnom stilu. Osim šarmantnog interijera te iznimne lokacije jednako privlači i izvrsna internacionalna kuhinja u kombinaciji sa specijalitetima karlovačkog kraja temeljenih na domaćim i prirodnim namirnicama. Nagradite svoje nepce uživajući u domaćoj tjestenini, gljivama, patki, divljači, bifteku. Ako ste raspoloženi za malu avanturu na dva kotača, dobit ćete bicikl obići okolicu, zaviriti na vinske ceste posjetiti starogardsku jezgru Karlovca te Aquatiku. Sportski tereni i off road su na raspolaganju.

O uspješnom nastavku tradicije i kvalitete govori i nagrada "Turistički cvijet" kojom je Hotel Korana - Srakovčić proglašen za najbolji mali hotel u Hrvatskoj za 2006., 2008., 2009., 2010. i 2011. …
 

Vaš butique hotel Korana Srakovčić.

Vrh